TV-aksjonen

På väg tillbaka till mitt rum efter sista lektionen idag slog det mig att det igen var ett tag sedan jag bloggade. Jag började fundera vad jag som hänt sen senast och vad jag skulle skriva om, och medan jag funderade kom jag fram till en sak. Jag tror att jag har kommit in i ett stadie där livet här börjar bli vardag - eller åtminstone har jag smått börja vänja mig vid att det händer så mycket. Det förvånar mig fortfarande hur många entusiastiska människor det finns här som brinner för sin sak. Ifall det inte ordnas sådant man tycker är intressant så är det mer än välkommet att själv ta initiativet till att ordna en aktivitet.
 
Men istället för svamla om allt här - Är det något ni vill se eller höra härifrån? Bilder från tvättstugan? Hur maten är? Vad är EAC? Kommentera och så ska jag försöke knåpa ihop några nya spännande inlägg!
 
Under de senaste dagarna har det varit TV-aksjonen i Norge och det uppmärksammades med en speciell Global Concerns dag då vi hade workshops om regnskogen. Lördag kväll hade vi auktion här på skolan där elever och lärare auktionerade ut tjänster, och alla pengar gick till förmån för regnskogen. Jag var där, och tillsammans med tre andra bjöd vi på "Tea and cake with Larry and his wife" - och vann! Detta betyder alltså att vi, när vi har passligt, får boka in en fika uppe i rektorns hus och mysa tillsammans med rektorn själv!
 
På söndagen fortsatte vi på samma tema med att åka iväg till Dale och samla in pengar till TV-aksjonen. Himla fin tradition de har av att dela med sig - både stort och smått. Vissa knackade till och med på fönstren och vinkade när de såg oss gå förbi, och kom sedan utspringande med pengar till våra bössor!
 
 
 
 
Allmänt | | En kommentar |

Yoga PBL

Förra veckan hade jag yoga varje dag. Vaknade upp, åt frukost, yogade, åt lunch, yogade och spenderade kvällarna med sånt där man inte riktigt hinner med annars. Ett litet avbrott i det vanliga livet här som absolut var välkommet, men det var också roligt att hälsa alla som varit på off-campus-PBL välkomna tillbaka.
 
 
En UNO-kväll sådär mitt i veckan. Luke (myanmar) - jag - Yehya (libanon) - Alberte (danmark) - Hazel (kina)
 
 
På torsdagen var vi och hälsade på en annan PBL-grupp i ecovillage, och så här mysigt hade de i sin stuga!
 
Och på onsdagen var vi till Dale och yogade med Kathinis grupp där, och sedan avslutade vi med en fika på caféet. Här med Emma (danmark) - Connie (malawi) - Marta (färöarna)
Allmänt | | Kommentera |

Sen senast

Oj här flög en vecka förbi utan att bloggen har fått dessmera uppmärksamhet! Egentligen har inte så mycket hänt sen senast, inte annat än den vanliga allt-på-en-gång-rytmen som vi har här. Som i och för sig är himla trevlig men kan vara ganska utmattande ibland. Därför är det himla skönt att vi denna vecka har PBL - Project Based Learning. Det betyder att en stor del av invånarna här i vår lilla bubbla är iväg på diverse äventyr. Vi har några som hoppade på ett flyg till Berlin idag, några är iväg och surfar och några är på hajk. Själv är jag kvar på campus och har yoga hela veckan, vilket betyder en hel del stretching, träningsvärk i de där inre musklerna som får alltför lite uppmärksamhet i vardagen och dessutom himla god, hemlagad mat i vår yogalärares hus!
 
I fredags åkte vi nordiska elever plus de elever som läser norska på skolan iväg till Førde för att gå på teater, närmare bestämt en pjäs av Ibsen! Efter det bussades alla andra tillbaka till skolan, medan Magnea, Alberte och jag traskade iväg till Førde Pensjonat och checkade in för en weekend i Førde! Huvudmålet var shopping, god mat och lite off-campus-tid, och jag tror vi lyckades riktigt bra med det. En middag på kinesisk restaurang och några nya plagg senare var vi ändå nöjda att komma tillbaka till skolan och helt enkelt glida runt som vanligt.
 
Innan teaterpjäsen passade vi på att äta pizza, mums!
 
 
Väl hemma på skolan fick jag en lektion i sushitillagning med tillhörande smakprov efteråt. Det här fenomenet med "cultural sharing" har många positiva sidor!
Nagisa (Japan) och Meriem (Marocko)
Allmänt | | Kommentera |
Upp