En tur till Heggnes

Det finns så många olika ställen här runt om skolan jag tycker så mycket om. Ett av alla de ställena är Heggnes - ett hus/en stuga som skolan hyr. Det ligger ungefär 1,5 timmars vandring ifrån campus, så det är sådär lagom äventyrligt men ändå bekvämt att ta sig dit. Man kan både passla kajak eller vandra över bergen, och nu på vintern är det förstås vandringskängorna på som gäller. 
 
Heggnes är ett väldigt gammalt hus, men har ändå både electricitet och rinnande vatten. Toaletten är i form av ett dass, och att springa ut dit på morgonen ger mig lite sommarlov-ute-på-landet-känslor. I Heggnes finns också ett kök med allt man kan tänkas behöva, en eldstad i vardagsrummet och massor av madrasser i sovrummen på övervåningen. 
 
Vi begav oss iväg fredag kväll efter middagen, och utrustade med pannlampor och varma kläder påbörjade vi vandringen genom skogen. När vi kom fram till Heggnes började vi rusta med att sätta på electriciteten, låta vattnet rinna i rören och sätta igång en brasa för att värma upp vardagsrummet. Det var ändå sådär superkallt, så vi satt i nästan två timmar med våra ytterkläder på inomhus innan det var tillräckligt varmt för oss att våga ta av jackorna. Men sen, ni, var det himla mysigt att sitta invirade i sovsäckar i madrasslandskapet och prata om allt mellan himmel och jord!
 
Heggnes utifrån - pyntat med vimplar av alla dess slag!
 
Te-master Helen (Tyskland) agerade bartender och försåg hela gruppen med värmande te.
 
Sovsäckar och kroppsvärme är himla bra för att få upp värmen igen! [Salomé - Equador, Pamela - Venezuela,  Helen - Tyskland, Hrafnhildur - Norge, Ilaria - Italien, Elene - Georgien. När vi tog bilden sov Yael - Israel och Isabel - Costa Rica]
Allmänt | |
Upp