Balestrand Opp

Nu så här en vecka efteråt är det kanske dags att uppdatera om helgens bravad. På lördagmorgonen var vi ett gäng på fem bergsbestigare plus två våffelförsäljare som packade in oss i en bil och åkte iväg till Balestrand för att delta i Balestrand Opp - ett lopp på 5,8 km med 972 meters stigning. För oss Ålänningar som är vana med Orrdalsklints inte så skrytsamma 129 meter var utsikten där uppe så himla häftig. Kallt var det också, sådär att man ville ha jacka och mössa. Och när det är kallt finns det snö, och finns det snö måste man ju passa på att hoppa lite i den!
 
Det hela var ju förresten en tävling, och min tid var ju inte direkt 10-i-topp, men eftersom vi bara var två stycken i Tjejer 16-19 år fick jag ändå ett pris - en presentkorg med bland annat ost och lax! Typiskt norge...
 
 
 
 
 
 
Allmänt | | 2 kommentarer |

Dale och fredskafé

I fredags hoppade jag, Maria (Colombia), Isa (Costa Rica) och Juan Pablo (Colombia) på bussen till Dale för lite shopping och fika. Jag inhandlade en termos och till min lycka fick jag en termosmugg på köpet, så nu kommer jag alltid ha varmt att dricka på framtida tedejter! Kaféet i Dale är ett sådant där supermysigt, gammeldags där man gärna sitter i timmar och bara pratar. Och med varsin kaffe framför oss gjorde vi också det, tills eftermiddagen passerat och vi måste åka tillbaka till skolan.
 
(JP till vänster och Isa till höger, plus diverse RCN:are i bakrunden)
 
 
På kvällen var det dags för fredskafé och Open Mic, där alla som kände för kunde uppträda. Det var en himla trevlig tillställning med massor av kaffe och kaka, och uppträdanden som både väckte tankar och visade hur fantastiskt många talanger vi har här på skolan. Under kvällen hade vi också en "time capsule", där alla fick lämna ett litet föremål eller text i en låda som förseglas och sedan öppnas igen om 20 år. Mitt bidrag var en Ålandsflagga på vilken jag skrivit en liten hälsning. Tänk vad coolt när vi om 20 år träffas igen och öppnar lådan!
 
(Maria, Alberto och Belén var några av de som serverade i kaféet under kvällen)
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Skola

Dagarna här rullar på. Sakta men säkert börjar vi komma in i en rytm och kan ana en rutin i veckorna. Förutom skola så ingår det i IB att alla ska ha minst två EAC:s och en Campus Responsibility. EAC är aktiviteter efter skoltid och det finns ca 45 olika att välja mellan! Allt mellan pingis, vattenpolo och pyssel till olika grupper som samlar in pengar till välgörenhet. Jag har hittills valt två stycken - yoga och Bergum Mottak. Mottak är ett boende för asylsökande, dit vi åker en gång varannan vecka för att prata helt vardagliga saker. De som bor där kan behöva vänta upp till ett år på att få veta om de får stanna eller om de blir hemskickade igen, och under den tiden har de mest kontakt med myndigheter och de andra som bor där. För mig ger det mycket att få se hur det fungerar och att få prata med människor i en helt annan situation, och jag hoppas och tror att vi också piggar upp lite i deras vardag! 

Som Campus Responsibility har jag valt Gammeldans, vilket innebär att ca var sjätte vecka, när skolan är värd för dansen, så ska jag hjälpa till att servera och ställa i ordning. Gammeldans är traditionell norsk dans (tänk ringdanser och pardans med mycket hopp och skutt!) och när det ordnas här kommer både lokalbefolkningen och elever från skolan och dansar. Supermysigt!
 
Så här ser förresten mitt schema ut - för den här veckan åtminstone! Det ser olika ut varje vecka på grund av något slags system jag inte riktigt klurat ut ännu. Vi kan som längst gå mellan 8-14, och det är ju ganska skönt. Samtidigt så förväntar sig skolan att man ska plugga ca 2-3 timmar på egen hand för att förbereda, repetera och göra klart. Definitivt en skillnad från hemma, men jag gillar det och tror också det är en bra förberedelse för kommande skola!
 
 
Ni får också en bild från biologin... Favvoämne och favvoutsikt!
 
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp